Ga naar navigatie Ga naar de hoofdinhoud

10 reden voor een huwlijksfeest in de winter

Bruiloften en feesten | 26 oktober 2020

Is er iets mooiers dan een sprookjeshuwelijk onder de witte vlokken , of met berijmde grasvelden en een winterzon die door de bomen priemt. U kiest voor een winterse omgeving , een warme feeërieke atmosfeer en een budgetvriendelijk feest ....

Winterse huwelijken zijn de nieuwe trend . Een manier om anders te zijn en een dag door te brengen om nooit meer te vergeten , een winterse dag , maar warme herinneringen voor later .

Besneeuwde landschappen , een warme gezellige sfeer , dineren bij kaarslicht .... het slaat meer en meer aan bij trouwers.

Wij begrijpen waarom : Hierbij 10 tips om de stap te zette.

1. 's winters trouwen is hip!

In de winter krijg je een magische atypische atmosfeer.

's winters trouwen wordt echt hip en is DE nieuwe trend .

In d winter creeërt men een apparte sfeer : doorzichte regenschermen voor de foto's , men drinkt warme dranken , we poffen kastanjes , popcorn , bakken smoutebollen , het lijkt wel of we in de bergen zitten.

Warme boots onder een trouwjurk...t'ja waarom niet , moet kunnen . Origineel is het zeker en warm ook.

2. Een warme sfeer

Een winters huweleijk creeërt een apparte , warme en gezellige sfeer. Sfeervolle verlichting , vuurkorven om de harten te verwarmen. Dit alles met een achtergrond van wit , grijs en mooie pasteltinten en wie weet een mooi versierde dennenboom in de buurt. Een winters huwlijk brengt een apparte sfeer , maar één ding is zeker : het verwarmt de harten van eenieder.

3. Een winters décor

Een winters huwelijk is het moment om Uw gasten een warm welkom aan te bieden , bij kaarslicht aan de open haard , met winters decoratie zoals boomstammen , kastanjes , dennenappels , toortsen ...alles om een feeërieke sfeer te creëren.

4. Een winterse bruidjurk

Het is eens iets anderes , kiezen voor een bruidsjurk met lange mouwen , afgeboord met kant of met een warme kraag , Bruidsjurk met vestje of sluier ... de ontwerpers weten U echt wel te verleiden.

Kies voor Uw winterse bruidsjurk warme stoffen , wol , velours of zijde . Je zal het aangenaam warm hebben .

En je kan je bruidsjurk steeds aanvullen met warme accessoires , sjaal , elegante mantel bontkraag , witte handschoenen ... mogelijkheden genoeg om er fijn en verleidelijk uit te zien en toch geen kou te lijden.

5. Het aangepaste bruidsboeket of bloemstukken

Tussen december en maart kan het bruidsboeket aangepast worden aan het jaargetijde. Laat het samenstellen met winterse bloemen en met herfsttinten aangepast aan Uw stijl U kan steeds kiezen voor witte winterse bloemen om in het juiste thema te blijven :

 • Gypsophila
 • Clematis
 • Blauwe distel
 • Cosmos
 • Katoenbloem
 • Anemoon
 • Anjer
 • Vetplant
 • Mimosa
 • Kamperfoelie
 • Wilde bergbloemen

En je kan je bruidsboeket steeds laten versieren met winterse toetsen : dennenappels , dennentwijgjes, varens maar denk ook aan parels , veren , linten en zo meer

6. Winters huwelijk : onze partners zijn beschikbaar

Wenst U in de zomer te huwen , dan zijn zowel de locaties als de leveranciers lang op voorhand volboekt. Momenteel bedraagt de wachttermijn zowat twee jaar .

In winterse periode zijn deze termijnen momenteel korter.

Dus als U denkt aan en winters huwelijk , in een prachtig middeleeuws kasteel , gelegen in en groen park met eeuwenoude bomen , prachtige waterpartij, een mooie orangerie , of waar dan ook , in de winter is er minder vraag en kan U gemakkelijker uw droomplek vinden.

7. Uw genodigden zijn meestal vrij

Bij een winters huwelijk krijgt U Uw gasten gemakkelijker rond U verzameld. Geen zomervakantie , geen communies of lentefeesten. Neen iedereen is beschikbaar om U te vervoegen op Uw droomfeest.

8. Kosten besparing bij een winters feest

Een huwelijksfeest organiseren in de mooie maanden kost meer , omdat iedereen in dezelfde periode wenst te feesten. Uw huwelijk plannen in de winter laat U toe om te besparen daar de tarieven dan merkelijk lager liggen.

Winst die U voor andere zaken kan gebruiken .

Trouwen in de winter , niets dan voordelen !

9. Smaakvolle gerechten

Verras Uw gasten met een aangepaste feestdis

Ook hier kan het anderes , origineler met seizoensgroenten of typische winterkost.

Waarom geen lekkere soep , een raclette , stoofpot of andere winterse specialiteit. Noem het speciaal , wij denken eerder gedurfd of origineel.

10. Winterse bruiloft, zeker van het weer

Trouwen in de winter ? Simpel men is zeker van het weer. Geen nut om elke dag de weerkaart te bestuderen en hopen op zon en zomers temperaturen. Men weet op voorhand wat men kan verwachten en er zich dan ook terdege op voorbereiden. Zowel vestimentair , logistiek als mentaal.

Samengevat

U zegt binnenkort « JA » en een winters huwelijk schrikt U niet af .

Een winters tapijt voor de fotoshoot , een feestmaal bij de open haard , vuurkorven in de tuin .... de winter biedt U zijn charme aan.

Dus op zoek naar de gedroomde plek , wel het Chateau Bayard biedt U een warm onthaal aan.

Neem contact op
Bekijk alle artikelen